PRAKTISK FILMUTBILDNING
ANSÖKAN FÖR 2019/2020 HÅLLS ÖPPEN
1 FEBRUARI – 28 APRIL 2019


HÅLL DIG UPPDATERAD
Vill du få inbjudan till Öppet Hus och påminnelse om när ansökan inför skolåret 2019/2020 öppnar? Fyll då in kontaktformuläret nedan så håller vi dig uppdaterad.

För att vi ska kunna skicka information till dig måste vi spara din persondata i vårt system. Du kan när som helst skicka ett e-mail till info@stockholmsfilmskola.com om du vill att vi ska ta bort dig från vår databas. Klicka här för att läsa om hur vi hanterar personuppgifter.

Ja tack, skicka mig information om när ni öppnar ansökan för skolåret 2019/2020


PRAKTISK FILMUTBILDNING 1

Praktisk filmutbildning 1 är en grundläggande utbildning som riktar sig till dig vill ta de första seriösa stegen in i filmbranschen. Du gillar film eller andra uttrycksformer. Kanske har du erfarenhet från andra utbildningar eller arbeten som relaterar till film. Kanske kliar det i dina fingrar att få utforska på allvar din kreativa sida. Du kommer att arbeta i team och får prova på olika funktioner i filmproduktionen. Du börjar bygga ett nätverk av lika sinnade.

Vi riktar oss till dig som har ett starkt engagemang och en drivkraft att utvecklas.

Praktisk Filmutbildning 1 innehåller praktiska övningar så väl som praktiska och teoretiska lektioner, seminarier och föreläsningar.

Du utbildas inom manusskrivning, regi, foto, ljud, ljus, klippning och filmproduktion. Du får göra film i studio, ”on location” och utomhus. Du lär dig skriva filmmanus, ska trovärdiga karaktärer, konflikter och dialoger. Du lär olika genrer. Du lär dig att som regissör bearbeta en text och analysera karaktärer. Du deltar i workshops med professionella skådespelare där ni övar personinstruktion. Vi lär ut grunderna i filmproducentens komplexa yrke. Du får lära dig om de konstnärliga likväl som tekniska aspekterna i filmklippning. Du lär att tolka en story i visuella utryck, du lär dig storyboard, ljussättning och arbetar med olika kameror. Vi lär ut grunderna i filmproducentens komplexa yrke. Du får lära dig om de konstnärliga likväl som tekniska aspekterna i filmklippning. Vi övar mycket på team samarbete mellan de olika funktionerna i en produktion. Vi får besök av olika gästlärare i andra yrkesroller så som filmmusik, casting, företagande, pitch, med mera. Skolan anordnar seminarier där många av våra framgångsrika tidigare studenter berättar om sin väg till framgång.

Utöver schemalagd undervisning, övningar och projekt har du möjlighet att arbeta på inspelningar som genomförs av Praktisk Filmproduktion 2, vilket ger dig erfarenhet och ett bredare kontaktnät.

Du gör studiebesök till olika verksamheter inom filmbranschen och besöker professionella inspelningar, svenska som internationella!

Utbildningens namn:Praktisk Filmutbildning 1
Nivå:Yrkesförberedande
Utbildningen startar:augusti 2018
Sista ansökan:stängd
Omfattning:40 veckor, 2 terminer
Studietakt:100%
Behörighet:Gymnasieexamen eller motsvarande
CSN?:Ja, inklusive möjlighet till lån för studieavgiften
Studieavgift:87.000 kr / år

logo_csn_75px
LOGO_MYH_RESIZE_100
LOGO_KONST-KULTUR_RESIZE_100

Utbildningen är CSN-berättigande, vilket innebär att du har rätt till studiemedel och lån för de veckor du studerar hos oss. Du kan även ansöka om merkostnadslån för att betala delar av undervisningsavgiften. Läs mer om merkostnadslånet hos CSN. I samarbete med Human Finans erbjuder vi även olika alternativ till delbetalning av din filmutbildning.

Utbildningen står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. Det betyder att det sker en granskning av om utbildningen uppfyller de krav och syften som gäller för yrkeshögskolan som de är formulerade i lag och förordning, och bedrivs i enlighet med den utbildningsplan som gäller för varje utbildning.

Praktisk filmutbildning hör till konst- och kulturutbildningar, som är en egen utbildningsform med ett eget upplägg och regelverk.


PRAKTISK FILMUTBILDNING 2

Praktisk filmutbildning 2 är ett fördjupande år som syftar till att du ska hitta din yrkesroll, formulera dina mål med framtiden och rusta dig inför arbete i filmbranschen eller ansöka till högre utbildning. Har du hittat din yrkesroll så får du möjlighet att fördjupa dig i det genom årets produktioner. Vi arbetar kreativt och praktiskt liksom under första året i små produktionsgrupper.

Det här året förfinar du hantverket filmskapande och fördjupar dig inom de olika yrkesrollerna. Du arbetar i team också här och utvidgar ditt nätverk. Med mer erfarenhet och trygghet i vad studenten vill göra så höjer vi ribban för de krav vi ställer på er och den film ni vill göra.

Räkna med tuffa argumentationer och att du försvara och sälja det du vill göra. Precis som ute i filmbranschen. Undervisningen övergår mer i konkret konsultation.

De mer avancerade kursmomenten under Praktisk Filmutbildning 2 har studenterna ger möjlighet att arbeta med fördjupande övningar. 

Vi går in i detaljnivå på de olika ämnena där du ställs inför nya utmaningar. Du arbetar med 16 mm, och med tyngre professionella filmkameror.

Du får nu utöver de längre filmproduktioner som görs på skolan en tätare kontakt med branschen genom vår mentorsprogram.

Terminen avslutas med praktik där du får chansen att lära dig ”ute på fältet” samtidigt som du knyter ovärderliga kontakter för framtiden.

Utbildningens namn:Praktisk Filmutbildning 2
Nivå:Yrkesförberedande
Utbildningen startar:augusti 2018
Sista ansökan:stängd
Omfattning:40 veckor, 2 terminer
Studietakt:100%
Behörighet:Praktisk Film 1 eller motsvarande
CSN?:Ja, inklusive möjlighet till lån för studieavgiften
Studieavgift:87.000 kr / år

ÖPPET HUS 2019

Välkomna att besöka Stockholms Filmskola.
Vi bjuder på filmvisningar, rundvisningar och vi kikar också in på en filminspelning. Lärare och studenter kommer att finnas på plats för att svara på dina frågor och funderingar inför ansökan till vår utbildning i filmproduktion.

DATUM
20 februari kl. 15:00 – 18:30
20 mars kl. 15:00 – 18:30
24 april kl. 15:00 – 18:30

SVAR PÅ VANLIGA FRÅGOR

5 STEG TILL STOCKHOLMS FILMSKOLA

1. ANSÖK

Fyll i formuläret och skicka in!

2. INTERVJU

Kom och prata med oss!

3. ANTAGNINGSPROV

Kom tillbaka och gör ett arbetsprov!

4. BLI ANTAGEN

Få antagningsbesked. Tacka ja.

5. VÄLKOMMEN!

Börja din nya resa tillsammans med oss!SAGT AV TIDIGARE ELEVERVÅR PROFIL

Hos oss på Stockholms Filmskola hittar du drivna lärare, personal och kurskamrater som är beredda att gå in till 100%.

Vi anser att våra elever är en del av filmbranschen och vi driver undervisningen så att den är så nära branschens krav som möjligt. Vi tycker det är viktigt att möta och se varje student individuellt och handleda studenten både konstnärligt, socialt och personligt utifrån studentens behov.

OM UTBILDNINGEN

Detta är en praktisk utbildning där du kommer ingå i olika team om 5-6 kursare, och ni skapar, experimenterar och lär er massor för varje ny övning. Ni utvärderar övningarna tillsammans med en yrkesverksam lärare som ger feedback ni tar med er till fortsatta arbeten.

Utöver de kortare övningarna jobbar ni med längre filmprojekt som produceras med handledning av flera yrkesverksamma lärare. Där är arbetsprocessen en spegling av hur produktioner går till i filmbranschen.

VAD DU FÅR

Du utbildas framförallt inom manus, regi, produktion, foto och ljussättning, ljudupptagning, ljudläggning och postproduktion.

Du får möjlighet att arbeta och skaffa dig erfarenhet av de olika yrkesrollerna för att hitta den roll du själv känner är mest givande.

Framförallt utvecklar du din förmåga att berätta med film, och gestalta en historia!