UTBILDNING

PRAKTISK FILMUTBILDNING 1

Praktisk filmutbildning 1 är en grundläggande utbildning som riktar sig till dig vill ta de första stegen in i filmbranschen. Du gillar film eller andra uttrycksformer. Kanske har du erfarenhet från andra utbildningar eller arbeten som relaterar till film. Kanske kliar det i dina fingrar att få utforska din kreativa sida. Du arbetar i team och får prova på olika funktioner i filmproduktionen.

Vi riktar oss till dig som har ett starkt engagemang och en drivkraft att utvecklas.

Praktiska övningar. Praktiska och teoretiska lektioner. Seminarier och föreläsningar.

Du utbildas inom manusskrivning, regi, foto, ljud, ljus, klippning och filmanalys. Du får göra film i studiomiljö och utomhus. Du lär dig skriva filmmanus, trovärdiga konflikter och dialoger, för olika genrer. Vi lär ut grunderna i filmproducentens komplexa yrke. Du får lära dig om de konstnärliga likväl som tekniska aspekterna i filmklippning. Du lär dig att som regissör bearbeta en text och analysera karaktärer. Du deltar i workshops med professionella skådespelare där ni övar personinstruktion. Vi övar mycket på teamsamarbete mellan de olika funktionerna i en produktion. Det dyker upp gästlärare och seminarium i andra yrkesroller så som filmmusik, casting, företagande, pitch, med mera.

Utöver schemalagd undervisning, övningar och projekt har du möjlighet att arbeta på inspelningar som genomförs av Praktisk Filmproduktion 2, vilket ger dig erfarenhet och ett bredare kontaktnät.

Ni får besök från tidigare studenter som berättar om sin resa från skolan fram till idag. Du gör studiebesök till olika verksamheter inom filmbranschen och besöker professionella inspelningar, svenska som internationella!

Utbildningens namn:Praktisk Filmutbildning 1
Nivå:Yrkesförberedande
Utbildningen startar:augusti 2020
Ansökan öppnar:31 januari 2020
Sista ansökan:20 april 2020
Omfattning:40 veckor, 2 terminer
Studietakt:100%
Behörighet:Gymnasieexamen eller motsvarande
CSN?:Ja, inklusive möjlighet till lån för studieavgiften
Studieavgift:87.000 kr / år
LÄS MER OCH ANSÖK
logo_csn_75px
LOGO_MYH_RESIZE_100
LOGO_KONST-KULTUR_RESIZE_100

Utbildningen är CSN-berättigande, vilket innebär att du har rätt till studiemedel och lån för de veckor du studerar hos oss. Du kan även ansöka om merkostnadslån för att betala undervisningsavgiften. Läs mer om merkostnadslån hos CSN.

Utbildningen står under tillsyn av Myndigheten för yrkeshögskolan. Det betyder att det sker en granskning av om utbildningen uppfyller de krav och syften som gäller för yrkeshögskolan som de är formulerade i lag och förordning, och bedrivs i enlighet med den utbildningsplan som gäller för varje utbildning.

Praktisk filmutbildning hör till konst- och kulturutbildningar, som är en egen utbildningsform med ett eget upplägg och regelverk.


PRAKTISK FILMUTBILDNING 2

Praktisk filmutbildning 2 är ett fördjupande år som syftar till att du ska hitta din yrkesroll, formulera dina mål med framtiden och rusta dig inför arbete i filmbranschen eller ansöka till högre utbildning.

Här förfinar du hantverket filmskapande och fördjupar dig inom de olika yrkesrollerna. Ni arbetar i team också här. Med mer erfarenhet och trygghet i vad ni vill göra så höjer vi ribban för de krav vi ställer på er och den film ni vill göra.

Räkna med tuffa argumentationer och att du försvara och sälja det du vill göra. Precis som ute i filmbranschen. Undervisningen övergår mer i konkret konsultation.

Fördjupade och avancerade kursmoment och övningar. Vi går in i detaljnivå på de olika ämnena där du ställs inför nya utmaningar.

Du får nu utöver de längre filmproduktioner som görs på skolan en tätare kontakt med branschen där ni som team gör reklamfilm för riktiga kunder. Fler seminarium med gästlärare ur fler yrkesfunktioner, och konkreta tips och erfarenhetsberättelser från personer som berättar hur de tagit sig in i den svenska filmbranschen.

Terminen avslutas med praktik där du får chansen att lära dig ”ute på fältet” samtidigt som du knyter ovärderliga kontakter för framtiden.

Utbildningens namn:Praktisk Filmutbildning 2
Nivå:Yrkesförberedande
Utbildningen startar:augusti 2020
Ansökan öppnar:31 januari 2020
Sista ansökan:20 april 2020
Omfattning:40 veckor, 2 terminer
Studietakt:100%
Behörighet:Praktisk Film 1 eller motsvarande
CSN?:Ja, inklusive möjlighet till lån för studieavgiften
Studieavgift:87.000 kr / år
LÄS MER OCH ANSÖK

VÄLKOMMEN ATT BESÖKA SKOLAN!

Är du intresserad av vår utbildning eller bara nyfiken på vår skola? Välkommen på öppet hus där vi bjuder in till rundturer på skolan, filmvisning i vår biograf och lärare och studenter kommer att vara på plats för att besvara dina frågor.

Onsdagen den 4 april kl. 15-19

Vi ligger i Hägersten, på Karusellplan 13. Närmaste tunnelbanestation är Midsommarkransen.

Ingen föranmälan behövs!VÅR PROFIL

Hos oss på Stockholms Filmskola hittar du drivna lärare, personal och kurskamrater som är beredda att gå in till 100%.

Vi anser att våra elever är en del av filmbranschen och vi driver undervisningen så att den är så nära branschens krav som möjligt. Vi tycker det är viktigt att möta och se varje student individuellt och handleda studenten både konstnärligt, socialt och personligt utifrån studentens behov.

OM UTBILDNINGEN

Detta är en praktisk utbildning där du kommer ingå i olika team om 5-6 kursare, och ni skapar, experimenterar och lär er massor för varje ny övning. Ni utvärderar övningarna tillsammans med en yrkesverksam lärare som ger feedback ni tar med er till fortsatta arbeten.

Utöver de kortare övningarna jobbar ni med längre filmprojekt som produceras med handledning av flera yrkesverksamma lärare. Där är arbetsprocessen en spegling av hur produktioner går till i filmbranschen.

VAD DU FÅR

Du utbildas framförallt inom manus, regi, produktion, foto och ljussättning, ljudupptagning, ljudläggning och postproduktion.

Du får möjlighet att arbeta och skaffa dig erfarenhet av de olika yrkesrollerna för att hitta den roll du själv känner är mest givande.

Framförallt utvecklar du din förmåga att berätta med film, och gestalta en historia!SAGT AV TIDIGARE ELEVER