SOCIAL VIDEO

 

LÄR DIG PÅ EN EFTERMIDDAG

OM KURSEN


Vissa saker ska kommuniceras NU! Personliga, rörliga ögonblicksbilder förmedlar kunskap, känslor och idéer på ett effektivt och kraftfullt sätt.

Kursen riktar sig till dig som arbetar med kommunikation och marknadsföring. Du vill, på egen hand, sätta samman bild och ljud för att på ett roligare och tydligare sätt få ut ditt budskap i sociala medier. Kursen utgår primärt från kameran i mobilen.

I temakurserna under Baskurs Social Video får du lära dig både teori och praktik för att producera och publicera rörlig bild för internet –  sociala medier, hemsida, blogg, etc.

Kursen är upplagd i fyra temaområden. Du kan välja att gå en eller flera teman. Varje tema är en 6 timmar lång kvällskurs med en paus på 30 minuter då det serveras en enklare sallad.Utbildningens namn:Baskurs Social Video
Nivå:Endagskurs, intensiv
Utbildningsperiod:En kväll per tema, se datum nedan
Sista ansökan:2 veckor före kursstart
Omfattning:6 lektionstimmar per tema (en kväll)
Antal platser:16 st/tillfälle
Krav för kursintyg:Efter genomförd kurs utfärdas ett intyg
Studietakt:Kvällskurs kl 15:00-21:30 (med 30 min paus)
Studieavgift:4.850 SEK exkl moms per tema/kväll (varav 1.000 SEK i anmälningsavgift)

OM UTBILDNINGSLEDAREN


Ola Hedin är fotograf med Stockholm som bas. I likhet med andra fotografer har film blivit en allt större del av hans verksamhet. Då film inte är den huvudsakliga verksamheten arbetar Ola med stillbildskameror och mobilkameror för filmprojekt. Det måste vara enkelt, bli snyggt och fylla sin funktion. Ola Hedin är dessutom webbutvecklare med WordPress som specialitet.

Bland Olas kunder finns Liberalerna, Kista Science City, Sveriges Farmaceuter, Sweden Green Building Council, Reform Act, Reformklubben, mfl. Ola Hedin är medlem i Svenska Fotografers Förbund.


ANSÖK NUSE DATUM

KURSEN BESTÅR AV FYRA TEMAOMRÅDEN:


EVENT


Vi skildrar ett event genom att skapa en positiv känsla. Vi lägger till bakgrundsmusik till det befintliga ljudet. Vi redigerar och publicerar.

INTERVJU


Vi gör korta intervjuer med en extern mikrofon. Vi lär oss hur man förbereder ljus, ljud samt personen som ska intervjuas. Vi redigerar och publicerar.

FÖRELÄSNING


Vi testar teknik och tillbehör som gör inspelningen av föreläsningen intressantare. Vi redigerar och publicerar.

PRODUKTPRESENTATION


Vi gör en kort reklamvideo för en produkt, ett event eller en tjänst. Vi redigerar och publicerar.


UTRUSTNING


Din smartphone är din utrustning. Den behöver kunna använda FilmiC Pro (en app som kostar 109 SEK och finns för såväl iOS som Android). För att underlätta och förkorta produktion och publicering använder vi redigeringsverktyg i mobilen och en extern mikrofon via hörlursuttag eller adapter. Appen kan publicera direkt på Youtube, Vimeo eller Facebook. (Har du en iPhone behöver den ha iOS 10.0 eller senare, för Android-telefon gäller version 5.0 eller senare.)VI KOMMER ÄVEN ATT TESTA NÅGRA AV FÖLJANDE VERKTYG:


DJI OSMO MOBILE
En ”steadycam” som reducerar skakningar när du går med kameran.

MOONDOG ANAMORPHIC LENS
Skapar en filmisk känsla som passar bra för presentation på hemsida.

MEVO LIVE EVENT CAMERA
Högupplöst kamera som delar upp bilden i flera bilder. Dessa kan redigeras inför livesändning via t ex Facebook eller Youtube.KURSER OCH DATUMTEMA:
EVENT


måndag 27 februari
måndag 27 mars
måndag 24 april
måndag 22 maj

TEMA:
INTERVJU


tisdag 7 mars
tisdag 4 april
tisdag 2 maj
tisdag 30 maj

TEMA:
FÖRELÄSNING


onsdag 15 mars
onsdag 12 april
onsdag 10 maj
onsdag 7 juni

TEMA: PRODUKT-
PRESENTATION


torsdag 23 mars
torsdag 20 april
torsdag 18 maj
torsdag 15 juni
ANSÖKAN TILL KURSER I SOCIAL VIDEO


Ansökan till denna kurs är stängd för tillfället då vårens kursdatum redan är slut! Vi återkommer med nya datum för hösten framöver. Vill du hålla dig uppdaterad på våra kursstarter? Maila oss eller prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du info när nya datum kommer upp!


MAILA OSSPRENUMERERA PÅ NYHETSBREV

VILLKOR FÖR ANMÄLAN


OM STOCKHOLMS FILMSKOLA

Stockholms Filmskola är en ideell förening med organisationsnummer 802014-4187 som bedriver utbildningsverksamhet utan vinstsyfte. Verksamheten finansieras uteslutande med studenternas kursavgifter.

Filmskolan har stadgar, styrelse och en anställd konstnärlig ledare/rektor. Filmskolan äger viss teknisk utrustning och engagerar erforderlig lärarkompetens.


ANSÖKAN TILL KURSER

Du ansöker till ett eller flera temamoment genom att fylla i formuläret på denna sida. Din ansökan slutförs först när du betalat in anmälningsavgiften om 1000 SEK (inräknat i kursavgiften) per kurs, som skall göras inom en vecka från det att din ansökan kommit in till oss. Du får betalningsinformation per e-post när du skickat in ansökan.

När vi mottagit din betalning av anmälningsavgiften skickar vi en bekräftelse per e-post.

Om vi inte mottar betalning av anmälningsavgiften inom en vecka reserveras inte din plats på kursen.


KURSAVGIFTEN

Avgiften är 4.850 SEK per kurs/tema, varav 1000 SEK är anmälningsavgift och betalas inom en vecka från det att vi mottagit din ansökan. Resterande belopp (3.850 SEK per kurs) måste vara inbetalt före kursens start.


BETALNINGSVILLKOR

Kursavgiften faktureras den anmälda personen eller ett företag om så anges. Om den sökande som redan betalat anmälningsavgiften väljer att inte gå kursen skall Filmskolan meddelas om detta senast en vecka före kursstart. Om skolan ej meddelas är den anmälda skyldig att betala resterande kursavgift om 3.850 SEK per kurs enligt tillsända fakturor.

Oavsett när ovan nämnda underrättelse inkommit till Filmskolan återbetalas inte ansökningsavgiften.


NÄRVARO OCH KURSINTYG

Efter genomförd kurs utfärdas ett kursintyg.


LÄS MER OM SKOLAN

Stockholms Filmskola är en dedikerad utbildning som satsar helt på praktisk film.


OM STOCKHOLMS FILMSKOLA