SKOLAN
OM SKOLANStockholms Filmskola, grundad 1984, är en dedikerad skola vars utbildning fokuserar helt på praktisk film. Vi erbjuder längre grundläggande utbildning samt flertalet kortare kurser inom specifika användnings- och yrkesområden.

Då Stockholms Filmskola drivs av en ideell förening är det föreningsmedlemmarna som formar skolan och utbildningen.

Vi är stolta över studentinflytandet och våra studenter har representanter med på styrelsemötena. Tillsammans med föreningen och studenterna utvecklar vi den skolan vi vill ha idag och imorgon.Stockholms Filmskola har en lång erfarenhet av professionell filmproduktion och lärande. Vår modell är att lägga stor vikt vid berättelsen inom alla yrkesområden, och att våra studenter får god utbildning inom manus, regi, foto, redigering, ljud och produktion.

Vi är stolta över alla våra studenter, varav många arbetar framgångsrikt såväl i Sverige som internationellt och vi är övertygade om att vår modell har en viktig roll i det!


LÄS MER OM VÅRA TIDIGARE ELEVER


VI VILL

…ge våra studenter grundläggande kunskaper i filmproduktion och filmberättande inom manus, regi, filmfoto, ljud, klippning och produktion.

VI VILL

…att studenterna efter utbildningen skall kunna arbeta inom filmproduktion samt besitta de nödvändiga grunderna för att söka vidare till högskoleutbildning såsom Stockholms Konstnärliga Högskola, Högskolan för Fotografi och Film i Göteborg eller andra liknade utbildningar utomlands.

VI VILL

…att våra studenter får förståelse för och kontakt med filmbranschen genom regelbundna föreläsningar och schemalagda praktikperioder inom etablerade företag och institutioner. Studenterna ska också ha en förståelse för filmarbetets olika moment som gör eleven till en eftertraktad medarbetare för produktionsbolag och branschorganisationer.


LÄS MER OM VÅRA INSPIRATIONSSEMINARIER

SKRATT nik - DSC03658Se hur det kan se ut ”on set”! Klicka på bilden för att se en film från inspelningen med vår internationella klass av filmen ”Parallellum”.Lyssna på en intervju med vår student Amanda Edelönn på programmet Praktisk Filmutbildning. Klicka på bilden för att se filmen!Läs mer om våra
utbildningar


VÅRA KURSER OCH PROGRAM