Samtal och filmvisning med Tuva Novotny

[:sv]Tuva Novotny började sin skådespelarkarriär redan som tonåring, då hon medverkade i Tv4-serien Skilda Världar. 1997 gjorde hon långfilmsdebut i filmen Tic Tac, regisserad av Daniel Alfredsson. Sedan dess har hon medverkat i flertalet svenska och internationella filmer (bl a Jalla! Jalla!, Smala Sussie och Eat, Pray, Love), teveserier, och även på teaterscener.

2010 gjorde Tuva debut som regissör för den norskproducerade teveserien Dag, där hon även spelade en av huvudrollerna. Hon har också skrivit flera manus till både film och teve.

2018 långfilmsdebuterade hon som regissör med filmen Blind Spot, som mottogs varmt av kritiker. Den fick flera nomineringar av prestigefyllda filmpriser, och vann bl a Internationella kritikerpriset vid Göteborgs Filmfestival.

Måndagen den 3 juni bjuder vi in Tuva Novotny till ett inspirerande samtal, som modereras av filmkritikern Ronny Svensson. I samband med samtalet visas filmen Blind Spot. Varmt välkomna till Zita Folkets Bio! Biljetter släpps den 20 maj på Zitas hemsida: https://zita.se/film-samtal-tuva-novotny.

Om Blind Spot:

Vi följer en mammas kamp för att förstå sin dotters kris när den drabbar hela familjen. Hur kan vi som vuxna, föräldrar och samhälle hjälpa barn och ungdomar att berätta om jobbiga tankar och psykiska problem när idealen bygger på lycka och framgång?

>>Observera att samtalet startar kl 17:30 denna gång.[:en]Tuva Novotny started her acting career as a teenager, when she appeared in the Tv4 series Skilda Världar. In 1997 she made her feature film debut in the film Tic Tac, directed by Daniel Alfredsson. Since then she has participated in a number of Swedish and international films (among others Jalla! Jalla!, Smala Sussie och Eat, Pray, Love), TV series, and she’s also been acting on theater scenes.

In 2010, Tuva made her debut as director for the Norwegian-produced TV series Dag, where she also played one of the main characters. She has also written several scripts for both film and television.

In 2018, she made her debut as a feature film director with the film Blind Spot, which was warmly received by critics. It received several nominations of prestigious film awards, and won among other awards the International Critics’ Award at the Gothenburg Film Festival.

On Monday, June 3, we invite Tuva Novotny to an inspiring talk, which is moderated by film critic Ronny Svensson. Following the talk, the film Blind Spot will be screened. Welcome to Zita Folkets Bio! Tickets will be released on May 20 at Zita’s website: https://zita.se/film-samtal-tuva-novotny.

About Blind Spot:

We follow a mother’s struggle to understand her daughter’s crisis when it affects the whole family. How can we, as adults, parents and society help children and young people to talk about complicated thoughts and mental problems when the ideals are based on happiness and success?

>>Please note that the talk starts at 5:30 p.m. this time.[:]