Samtal och filmvisning med regissören Espen Sandberg!

[:sv]

Bild från filmen Amundsen (SF Studios).


Regissören Espen Sandberg, född i Sandefjord i Norge, gick ut filmutbildningen på Stockholms Filmskola 1994, och började direkt göra film ihop med sin barndomsvän och studiekamrat Joachim Rønning. De började sin karriär med att göra reklamfilm och musikvideos, vilket snart ledde dom in på långfilmsregi. Tillsammans har dom regisserat prisbelönta storfilmer som Kon-Tiki, Bandidas, Max Manus och Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Filmerna har vunnit och nominerats till flertalet priser, och 2017 utsågs Espen Sandberg, ihop med Joachim Rønning, till International Filmmaker of the Year på CinemaCon Award.

Nu är Espen Sandberg högaktuell som regissör för det kommande eposet Amundsen, filmen om den upptäcktsresande norrmannen Roald Amundsen som blir den första personen på Sydpolen.

Måndagen den 6 maj möter vi Espen Sandberg för ett inspirerande samtal på Zita Folkets Bio. I samband med samtalet bjuder vi på en exklusiv förhandsvisning av filmen Amundsen (officiell premiär 10 maj).

Ronny Svensson, krönikör och filmskribent, håller i samtalet. Ronny har en lång bakgrund som filmrecensent på teve, och är sedan 2008 permanent filmkritiker i TV4’s Nyhetsmorgon.

Missa inte ett inspirerande samtal och en spännande filmvisning! Biljetter finns på Zitas internetbokning.[:]