REGIPROGRAMMET

Regiprogrammet är en ettårig kvälls- och helgkurs med regiinriktning för studenter som har genomfört 2-åriga studier i Praktisk Filmutbildning eller motsvarande.

Regiprogrammet är en ettårig kvälls- och helgkurs med fokus på att bli regissör för studenter som har genomfört 2-åriga studier i Praktisk Filmutbildning eller motsvarande. En längre kortfilm garanteras för varje registudent.

Studenten kommer att arbeta tillsammans med en filmfotograf från branschen i en kreativ miljö och studenterna kommer att lära sig mer på djupet om regi, film, manusanalys och alla andra aspekter av film och hur man bygger sitt personliga varumärke som filmskapare.

Nästa kurs startar 20 september 2021 och slutar 15 maj 2022.

Ansökan är öppen!

Utbildningens namn:Regiprogrammet
Nivå:Yrkesförberedande
Studietakt:Helger och vissa tisdagar. 10-12 tillfällen per månad.
Omfattning:Två terminer/ett läsår
Kursstart:Januari och september
Utbildningsperiod:Januari-december eller september-maj
Sista dag för ansökan:1 december och 1 juni
Krav för kursintyg:Efter genomförd kurs utfärdas ett kursintyg
Kursavgift:69.000 SEK med möjlighet till delbetalning
CSN:Nej
Språk:Svenska

Kursen lär dig arbeta professionellt i mindre grupper ledda av filmarbetare som arbetar i industrin med fokus på regi. Kursen ger varje elev möjligheten att skriva och regissera en egen kortfilm.

• Kursen ger dig träning i manusskrivning och dramaturgi.
  • Du får träna personinstruktion, sceneriläggning och omvandling av ett manus till film.
  • Du får öva på avancerat filmfoto.
  • Du får öva på att planera en inspelning bildmässigt.
  • Kursen lär dig att bedöma en inspelningsplats utifrån regissörens synsätt.
  • Du lär dig hur man söker finansiering för sin filmidé.
  • Hur pitchar man en film för en konsulent eller finansiär.

Kursen ger dig praktisk övning i att göra film med andra människor samt ger dig möjligheten att bygga din showreel för framtiden.

Utbildningen är för dig som har genomfört 2-åriga studier i Praktisk Filmutbildning eller motsvarande, och vill rikta in dig på regiyrket.

ÖPPET HUS PÅ STOCKHOLMS FILMSKOLA

Under våren bjuder vi vanligtvis in till Öppet Hus på filmskolan vid två tillfällen. På grund av omständigheterna kring covid-19, blev höstens tillfälle inställt, och ersattes av ett virtuellt Öppet Hus via Instagram.

Om du vill hålla dig uppdaterad på kommande datum för Öppet Hus, prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev och följ oss på instagram där vi annonserar om alla kommande evenemang.

Har du frågor om regiprogrammet eller våra andra utbildningar? Hör av dig!

VILLKOR OCH BETALNINGSINFORMATION