Inställt evenemang – Samtal och filmvisning med producenten Pernilla Sandström

Vi är ledsna över att behöva meddela att vårt evenemang med Pernilla Sandström har blivit inställt pga rådande omständigheter. Vi hoppas kunna boka in evenemanget vid ett senare tillfälle.

Håll dig uppdaterad på våra evenemang genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev!


Nu kan vi äntligen meddela att det blir producenten Pernilla Sandström som får inleda vårterminens serie med inspirationsseminarier på Zita Folkets Bio! Pernilla är tidigare elev på Stockholms Filmskola och producenten bakom bl a filmen Om det oändliga (2019). Måndagen den 30 mars bjuder vi in henne till ett inspirerande samtal modererat av filmkritiker Ronny Svensson. I samband med samtalet visas Om det oändliga.

Pernilla läste TV och foto på Mediagymnasium, och gick därefter vidare till att plugga Företagsekonomi. 1999 gick hon ut Stockholms Filmskola, och började direkt därefter jobba för Roy Anderssons produktionsbolag, både med reklamfilm och långfilm. Under åren har hon hunnit med att producera bl a Du levande (2007) som vann Guldbaggen för Bästa Film och En duva satt på en gren och funderade över tillvaron (2014) som belönades med European Film Award för bästa komedi och Guldlejonet vid filmfestivalen i Venedig (som första svenska film någonsin).
Hon har även jobbat som Production Controller på HBO-serien Björnstad 2018-2019 (Filmlance International).
Nu senast producerade Pernilla filmen Om det oändliga (2019), som nominerades till Guldbaggen för Bästa Film, och vann även Silverlejonet i Venedig för Bästa Regi.
Sedan 2015 är Pernilla medlem i European Film Academy.

Om det oändliga är Roy Anderssons reflektion över mänskligt liv och tillvarons sårbarhet, där betydelselösa ögonblick blir lika viktiga som historiska händelser. Filmen hade världspremiär på Venedigs filmfestival 2019.

Missa inte ett spännande samtal och filmvisning!

Stockholms Filmskolas Inspirationsseminarier är ett viktigt komplement till skolans praktiska undervisning. Genom åren har skolan bjudit in några av de tidigare elever – Sveriges mest framgångsrika regissörer, fotografer, manusförfattare, producenter, klippare m.m. – för att berätta om det som inspirerar dem, för att prata om film och förutsättning för film i Sverige och utomlands. Läs mer om våra inspirationsseminarier.