Peter Grönlund till inspirationsseminariet den 2 december

Peter Grönlund är tidigare elev på Stockholms Filmskola och regissören bakom en rad prisbelönta kortfilmer – bl a Bröderna Jaukka (2010, tilldelad Prix Européen vid filmfestivalen i Brest) och Gläntan (2011).
2015 gjorde han en bejublad långfilmsdebut med Tjuvheder, som vann 5 Guldbaggar. 2018 kom uppföljaren Goliat, belönad med 4 Guldbaggar.

Peter är känd för att jobba med sociala och politiska frågor som utsatthet, drogmissbruk och hemlöshet, och har omnämnts som Sveriges svar på Ken Loach.

Måndagen den 2 december bjuder vi in honom till ett inspirationsseminarie på Zita Folkets Bio i Stockholm. I samband med samtalet visas hans film Goliat.

Om filmen:
Goliat är ett familjethrillerdrama skildrat genom en splittrad familj i socialt utanförskap, som utspelar sig i ett förfallet brukssamhälle. En historia om Sverige idag och människorna som sällan syns i svensk film – en förlorad arbetarklass som inte har förmågan att bryta det sociala arvet.

Handling:
Kimmies pappa Roland ska snart inställa sig för att avtjäna ett fängelsestraff. Med Roland borta måste Kimmie axla rollen som familjeförsörjare och ta över sin pappas kriminella affärer. En uppgift han vare sig är redo för eller vill anta. Det sociala arvet är dock tungt i släkten, där manlighet och styrka mäts i förmågan att vinna alla strider. Något som Kimmie aldrig lyckats med.

Läs mer på Facebook.