MEDARBETARE
ADMINISTRATION OCH LÄRARE

ANDERS RUNE

ANDERS RUNE

Rektor

Regisserat hundratals reklamfilmer och musikvideor och prisbelönt för sin långfilm ”Aerobics A Love Story”. Började sin karriär som producent i New York på 90-talet. Tidigare verksam som kreativ chef inom kultur, media och näringsliv.


KARIN JOHANNISSON

KARIN JOHANNISSON

Koordinator

Är utbildad på Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå mellan åren 2002 och 2004. Karin har frilansat som scenograf och rekvisitör inom film, reklamfilm och TV under många år, bland annat som Bolibompas rekvisitör på SVT Barn från 2016 till 2018. Mellan 2018-2020 har hon arbetat som projektledare och administratör på Independent Dekor i Nacka.


EMMA MILDER

EMMA MILDER

Kommunikation & marknadsföring

Har jobbat inom administration på små och stora företag periodvis sedan 2006. Utbildad stillbildsfotograf på Kulturama i Stockholm, och med inriktning mot bildjournalistik på Escuela ARGRA i Buenos Aires. Frilansar inom främst journalistiskt foto sedan 2013.


TOMIO ARAKI

TOMIO ARAKI

Teknikansvarig

Tidigare elev på Stockholms Filmskola (2016-2018). Har studerat Filmvetenskap på Stockholms Universitet. Brinner för kinesisk kampsport. Trivs både bakom och framför kameran, och stillbildsfotograferar på fritiden.


BARRY GOLDMAN

BARRY GOLDMAN

Teknikassistent

Kommer från Jersey City, New Jersey och är utbildad i film och media vid New Jersey City University samt ljudteknik vid Institute of Audio Research. Musik och film har varit en stor del av hans liv. Barry har varit hållit på med musik sedan 9 års ålder, och har arbetat på livemusikställen, inspelningsstudior och spelat i band. Han har en förmåga att fixa nästan vad som helst och vet hur han ska hålla saker i ordning. Han har också en liten hemmamusikstudio och tycker om att spela piano och synt.


CHARLOTTA TENGROTH

CHARLOTTA TENGROTH

Lärare Foto

Utbildad på Stockholms Filmskola (1993-1995) och Dramatiska institutet. Jobbar med både fiction och dokumentär. Fotograferat bland annat prisbelönta filmer som Björnen (2019), Sound of Noise (2010), Tysta Leken (2011), Viktor och hans bröder (2002), och Music for one apartment and six drummers (2001) samt dokumentärerna Alla Vilda (2012). Styrelsemedlem i Föreningen Sveriges Filmfotografer.


ULF ANEER

ULF ANEER

Lärare Foto

Utbildad på DI 1986-1989. Frilansande filmfotograf, undervattensfotograf och lärare i filmfoto. Filmar oftast beställningsfilm, reklamfilm, konstfilm och novellfilm. Har erfarenhet av allt från Super8 till 70 mm film. Tidigare dokumentär stillbildsfotograf.


ALEXANDER MOBERG

ALEXANDER MOBERG

Lärare Regi

Är regissör, lärare, föreläsare och coach. Utbildad vid Dramatiska Institutets filmlinje under åren 1982-1985.
Alexander har regisserat film och TV – Anna Holt (1996-1999), Aspiranterna (1998), Höök (2008), Klara (2010), Irene Huss (2008-2011) mfl. -, teater, show och musikal.


ADEL KJELLSTRÖM

ADEL KJELLSTRÖM

Lärare Produktion

Ljudtekniker, producent m.m. Född i Helsingborg. Dramatiska Institutets ljudlinje 1982-1985. Producerat prisbelönade filmer som El Médico-The Cubaton Story (2011) , En god dag (2005), Aldrig en absolution (2005) och Dysmorpho (2004). Arbetat som ljudtekniker på filmer som Rånarna (2004), Adam & Eva (1997), Jägarna (1996), och Lust och Fägring stor (2005).


GUNNAR SVENSÉN

GUNNAR SVENSÉN

Lärare Manus

Manusförfattare och manusredaktör som har skrivit för drama, underhållning och humor i drygt tjugo år. Senast bland annat Andra Avenyn, Robins, Halvvägs till himlen och Tiffany Persson. Gunnar arbetar också med programutveckling och som manuscoach, framförallt för SVT.


JESS WOLFSBERG

JESS WOLFSBERG

Lärare Ljud

Utbildad på Den Danske Filmskole 2011. Prisbelönad ljuddesigner, mixare och ljudtekniker på dramaserier, lång-, kort-, dokumentär- och animationsfilmer för Garagefilm, CPHBombay, Snowglobe Films, DR och SVT. Filmografin inkluderar bl a Amatörerna (2018), Något måste gå sönder (2014) och I kærlighedens navn (2013). Har arbetat på Nordisk Film, SDI Media och Viasat i Köpenhamn, och har hållit workshops i ljud för film.


MARIA SLESZYNSKA

MARIA SLESZYNSKA

Lärare Klippning

Har arbetat på frilansbasis som klippare, regissör och producent, oftast för SVT, sedan 1994. Utbildad på Film- och TV-produktionslinjen i Lars Eglers och Kulturamas regi 1986-88. Studerade vid Warszawas Teaterhögskola 1982-1983. Har jobbat återkommande som filmlärare och föreläsare på bland annat Rudbecks gymnasium, Högskolan Dalarna samt Umeå universitet.


KATARINA BERGMAN

KATARINA BERGMAN

Lärare Filmanalys

Universitetsadjunkt som arbetat med filmanalys och manus sedan 1994. Fil.kand. från Uppsala universitet och Master of Arts från University of Pittsburgh.


JONATAN ETZLER

JONATAN ETZLER

Lärare Regi

Tidigare elev på Stockholms Filmskola (2006-2008). Examen i Filmregi från Stockholms Dramatiska Högskola 2018. Jonatan har regisserat många kortfilmer som har prisbelönats på stora festivaler runt om i hela världen och visats på SVT, Folkets Bio, skolbio och diverse utländska TV-kanaler och biografkedjor. Hans examensfilm ”Get Ready With Me” tog hem guld vid Student Academy Awards 2018. Han deltog i Berlinale Talents 2015 och har även mångårig erfarenhet som filmpedagog och ljudtekniker.


ROLAND STERNER

ROLAND STERNER

Lärare Bildspråk och berättarteknik

Arbetat med film sedan 1967, först som B-fotograf under 70-talet, därefter A-foto på långfilmer som Barnens ö, Varning för Jönssonligan, Moa och Vinterviken, samt på företagsfilmer och reklamfilmer. Skrev artiklar om filmteknik, filmfotografer och animation till Nationalencyklopedin. Filmtekniskt ansvarig samt filmarkivarie vid Dramatiska Institutet 1996 – 2010. Läs mer på IMDB.


GÄSTLÄRARE

LOUISE LINDBOM

LOUISE LINDBOM

Gästlärare Manus

Universitetslektor i manusförfattande. Konstnärlig ledare för Manusutbildningen för Film, TV och nya medier (BA) vid Umeå Universitet under 6 år, konstnärlig handledare i 12 år. Jobbat i filmbranschen i över 20 år som manusförfattare, dramaturg och filmproducent. Forskat om processen att lära ut manusförfattande och har ett internationellt nätverk. Flera år som styrelseledamot i föreningarna Stockholms Filmskola och Women in Film and Television (WIFT) samt juryns ordförande vid utdelningen av Anna-priset.


CHRISTINA OLOFSON

CHRISTINA OLOFSON

Gästlärare Produktion

Prisbelönt regissör och producent och driver produktionsföretaget CO.FILM AB i Stockholm sedan 1974.
Christina ligger bakom filmerna Dirigenter-En kvinna är en riskabel satsning, Sanning eller konsekvens, I rollerna Tre och Hannah med H. Flera av hennes filmer har sålts till tv-stationer runt om i världen
Hon har haft flera styrelseuppdrag i bl a Svenska Filminstitutets styrelse, FERA (Federation of European Film Directors), Folkets Bio och Konstnärsnämnden. Idag är Christina vice ordförande i Teaterförbundet för scen och film.


JONAS GRIMÅS

JONAS GRIMÅS

Gästlärare Regi

Utbildad vid Dramatiska Institutet. Bosatt i London sedan 1988. Prisbelönt regissör av  dramaserier, kortfilmer och dokumentärer för BBC, ITV, Channel 4, men även för SVT. Undervisar på London Film School, Met Film School, National Film School och London Film Academy. Driver egen sommarskola på London Film School i Covent Garden. Turnerar internationellt med ett seminarium och har publicerat en bok om regi. Arbetar parallellt med detta som författare, producent, exekutiv producent och mentor.


JOAKIM NÄTTERKVIST

JOAKIM NÄTTERKVIST

Gästlärare Regi

Internationellt erkänd skådespelare, utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1997-2001. Arbetar sedan 1996 professionellt med teve, film och teater. Joakim fick sitt stora genombrott i huvudrollen som Arn Magnusson i filmatiseringarna om korsriddaren (Arn – Tempelriddaren och Arn – Riket vid vägens slut). Han har medverkat i flertalet filmer och teveserier samt i produktioner på bl a Stadsteatern och Riksteatern. Joakim är en av grundarna till skådespelarutbildningen Actors Studio Stockholm, som han också undervisar vid. Han håller utöver det workshops i skådespeleri för film och teater runtom i Sverige.
Läs mer om våra
utbildningar


KURSER OCH PROGRAM