Masterclass med IMAX-regissören Daniel Ferguson

I oktober i år var Stockholms Filmskolas elever inbjudna till ett seminarium och masterclass med kanadensiska regissören Daniel FergusonCosmonova i Stockholm. Daniel har regisserat flera dokumentärfilmer för IMAX-format, bl a Journey to Mecca: In the Footsteps of Ibn Battuta och Last of the Elephant Men. Just nu visas hans senaste film Superpower Dogs på Cosmonova, och i samband med det fick våra elever en privat visning och efterföljande masterclass med regissören.

Daniel Ferguson var otroligt engagerande och entusiastisk, och pratade med eleverna om att skriva för IMAX-format, dokumentärer, om att regissera, fota och klippa. Han hade med sig storyboards, filmklipp och manus som han delade med sig av. Det blev en lärorik och inspirerande eftermiddag!