INTENZIO

Intensivkurs i filmproduktion
Du som har börjat ta de första seriösa stegen mot filmskapande vet säkert hur svårt det är att ta sig vidare till en högre nivå på egen hand. Film är en kollektiv konstart. Du behöver kunskap, du behöver praktik och du behöver ett nätverk av likasinnade om du ska få resultatet att bli bättre och med en högre nivå. Det är vårt mål med Intenzio.

Vi startar två kurser i höst – en kurs ges på engelska med start 21 september, och en kurs ges på svenska med start 12 oktober.

Ansökan till höstens kurser har stängt. Om du är intresserad av en reservplats på kursen, hör av dig till oss!


MAILA OSS

Fyll i kontaktformuläret nedan om du har några frågor angående Intenzio.


Genom att skicka dina uppgifter, godkänner du att vi hanterar dom i enlighet med GDPR. Läs mer här.

Utbildningens namn:Intenzio
Nivå:Intensivkurs
Studietakt:Kvällar kl 18:00-21:00
Omfattning:10 veckor, 80 timmar
Kursstart:21 september respektive 12 oktober
Utbildningsperiod:September/oktober-december 2020
Sista dag för ansökan:31 augusti respektive 14 september
Krav för kursintyg:Efter genomförd kurs utfärdas ett kursintyg
Studieavgift:26.000 SEK med möjlighet till delbetalning
CSN:Nej
Språk:Svenska och engelska

*Med reservation för eventuella ändringar.


OM INTENZIO

Kursen lär dig grunderna i alla de yrkesinriktningarna som behövs för att en film ska bli till: manus, regi, foto, ljud, klippning och produktion.

Kursen ger dig träning i manusskrivning och lär dig dramatikgrunder och kortfilmsdramaturgi. Du får träna personinstruktion, sceneriläggning och omvandlig av ett manus till film. Du lär dig filmfotografiets grunder; bildspråk, kamerans funktioner och ljussättning. Du lär dig hantera lampor, filter och kamerautrustning och planera en inspelning bildmässigt. Kursen lär dig bedöma en inspelningsplats utifrån ljudteknikerns arbete. Du går igenom ljudinspelningsutrustning samt hur du hanterar och väljer rätt mikrofon. Grunder i ljudläggning. Du lär dig hur man söker finansiering för sin filmidé. Hur pitchar man en film för en finansiär/konsulent mm? Hur gör man en filmbudget? Kursen ger dig övning i att göra film med andra människor.


VEM ÄR KURSEN FÖR?

Kursen är för dig som vill fördjupa dig i de kunskaper du redan har och vill skapa film handledd av yrkesverksamma filmare. Kursen är för dig som vill skaffa dig ett nätverk av filmkollegor med samma seriösa intresse för att en dag vara en del av filmindustrin. Då kursen sker på kvällstid passar den dig som vill kunna kombinera utbildning med arbete. Kursen är för dig som under tio intensiva veckor vill skapa film, samtala om film, diskutera film och förverkliga dina egna och andras filmiska idéer.TARA, ISABEL OCH JOEL nik - DSC04706 (kopia)

Läs vad några av våra tidigare elever säger om Intenzio
”Jag var 64 år när jag gick Intenzio 2016 sedan utan tidigare erfarenhet av att göra film. Intenzio är en mycket ambitiös introduktion till filmvärlden och filmproduktion, hela kedjan från manusskrivning till post production. För att få ut maximalt av den korta komprimerade kursen som Stockholms Filmskola erbjuder krävdes för mig ett 100% engagemang, dagar, kvällar och helger. Mycket jobb men otroligt lärorikt. Samtliga lärare var mycket erfarna och krävande inom sina respektive områden vilket resulterade i att lektioner, handledning och all feedback var fantastiskt givande. Efter kursen var det inga problem för mig att våga ta uppdrag som fotograf och att hantera ljud och ljus samt medverka vid castingar och filmförberedelser. Hittills har jag filmat och klippt två piloter till kommande biofilmer, tre biodokumentärer och ett antal kortfilmer åt företag och föreningars hemsidor. Intenzio kan jag ärligt rekommendera till alla som är intresserade av filmproduktion och är beredda att lägga ner den tid som Intenzio kursen kräver.”

Lars af Sillén, fd officer, numera konstnär och filmskapare.”Efter att ha gått en ettårig filmlinje på en annan skola, kände jag att den utbildningen inte var tillräcklig för att gå vidare. Då började jag leta efter bra skolor och utbildningar inom film, och eftersom jag är en person som vill lära mig genom praktik och helst under en kortare tid, så passade Intenzio mig perfekt.

Jag började på Stockholms Filmskola och det var exakt det jag letade efter och som passade mig bäst. Jag har träffat underbara och kunniga lärare samt kurskamrater som jag än idag har kontakt med och skriver och gör kortfilm och konstfilm tillsammans. Jag har aldrig ångrat mitt beslut. Stockholms Filmskola och Intenzio var för mig det bästa valet bland alla filmutbildningar.

Om ni funderar över att börja en filmutbildning så rekommenderar jag varmt Stockholms Filmskola.”

Azita Nia, filmare


”Namnet ’Intenzio’ är definitivt talande för hur kursen känns då det verkligen i dess sanna mening är en intensiv kurs. Det innebär förstås att det samtidigt är en väldigt krävande kurs och man måste vara beredd på att en sociala liv tar lite stryk under de tio veckor kursen varar.

Men med det sagt så är det också en väldigt givande kurs och lyckas på väldigt kort tid ge en smak av de flesta delar av en filmproduktion, både de kreativa och praktiska delarna. Redan från början är det ett fokus på att lära sig genom att göra och även om det ibland kan kännas som att bli slängd i den djupa delen av poolen utan att kunna simma, så finns lärarna där för att guida en.

Eftersom Intenzio fokuserar på att få eleverna att själva göra saker så blir kursen nog också beroende av hur mycket man hänger sig till den också, men om man orkar så har man faktiskt gjort sin första kortfilm när kursen är över. För mig så innebar det både att jag behövde återhämta mig i en vecka, men var samtidigt hungrig på mer.”

Johannes Ledel, journalist och filmareVILLKOR OCH BETALNINGSINFORMATION


OM STOCKHOLMS FILMSKOLA

Stockholms Filmskola är en ideell förening med organisationsnummer 802014-4187 som bedriver utbildningsverksamhet utan vinstsyfte. Verksamheten finansieras uteslutande med studenternas terminsavgifter.

Filmskolan har stadgar, styrelse och en anställd konstnärlig ledare/rektor. Filmskolan äger viss teknisk utrustning och engagerar erforderlig lärarkompetens.


ANTAGNING TILL KURS

Ansökan om deltagande i Filmskolans utbildning Intenzio kan göras när ansökningsformuläret ligger uppe på hemsidan.

Sökande som antas till utbildningen underrättas om detta skriftligen per e-post till den i ansökan angivna adressen.


EFTER AVSLUTAD KURS

Efter avslutad kurs utfärdas ett kursintyg till den deltagande.


KURSAVGIFTEN

Total kursavgift är 26.000 SEK, inklusive anmälningsavgift om 6.000 SEK.

Om du efter intervju blir antagen på Stockholms Filmskolans Intenzio-kurs tackar du ja till platsen genom att betala en anmälningsavgift på 6.000 SEK (faktureras med antagningsbeskedet).

Resterande kursavgift (20.000 SEK) faktureras i samband med kursstart, med förfallodatum 14 dagar framåt.

Det finns möjlighet till delbetalning. Delbetalning beviljas efter sedvanlig kreditprövning. Vid beviljad delbetalning tillkommer en administrationsavgift om 525 SEK, total kursavgift blir då 26.525 SEK.


BETALNINGSVILLKOR

Kursavgiften faktureras studenten eller en av studenten anvisad enskild firma eller juridisk person. Vid utebliven betalning enligt faktura kommer lagstadgade avgifter att debiteras.

Om sökande som antagits till utbildningen och därtill erlagt anmälningsavgiften väljer att inte påbörja utbildningen skall Filmskolan skriftligen underrättas om detta snarast eljest är han/hon skyldig att betala resterande kursavgift 20.000 SEK enligt tillsända fakturor.

Oavsett när ovan nämnda underrättelse inkommit till Filmskolan återbetalas inte anmälningsavgiften.