FILM – 10 WEEKS

Lär dig göra film under tio veckors intensiv kvällskurs! FILM -10 weeks lär dig grunderna i alla delarna av filmskapande – manus, regi, foto, ljud, klippning och produktion – som behövs för att en film ska bli till.

Du som har börjat ta de första seriösa stegen mot filmskapande vet säkert hur svårt det är att ta sig vidare till en högre nivå på egen hand. Film är en kollektiv konstart. Du behöver kunskap, du behöver praktik och du behöver ett nätverk av likasinnade om du ska få resultatet att bli bättre och med en högre nivå. Det är vårt mål med FILM – 10 WEEKS.

Nästa kurs startar 13 februari 2023.

Schema:

Måndag och onsdagskvällar start 13 februari 2023 till 26 april 2023 med paus för påsk v.14.

Kl 18-21 på Karusellvägen 11 i Hägersten.

Utbildningens namn:FILM – 10 WEEKS
Nivå:Intensivkurs
Studietakt:Kvällar kl 18:00-21:00
Omfattning:10 veckor, 60 timmar
Kursstart:Februari 2023
Krav för kursintyg:Efter genomförd kurs utfärdas ett kursintyg
Studieavgift:29.000 SEK med möjlighet till delbetalning
CSN:Nej
Språk:Svenska eller engelska

Kursen lär dig grunderna i alla de yrkesinriktningarna som behövs för att en film ska bli till: manusregifotoljudklippning och produktion.

  • Kursen ger dig träning i manusskrivning och lär dig dramatikgrunder och kortfilmsdramaturgi.
  • Du får träna personinstruktion, sceneriläggning och omvandling av ett manus till film.
  • Du lär dig filmfotografiets grunder; bildspråk, kamerans funktioner och ljussättning.
  • Du lär dig hantera lampor, filter och kamerautrustning och planera en inspelning bildmässigt.
  • Kursen lär dig bedöma en inspelningsplats utifrån ljudteknikerns arbete.
  • Du går igenom ljudinspelningsutrustning samt hur du hanterar och väljer rätt mikrofon.
  • Grunder i ljudläggning.
  • Du lär dig hur man söker finansiering för sin filmidé och hur pitchar man en film för en konsulent eller finansiär.
  • Hur gör man en filmbudget.

Kursen ger dig praktisk övning i att göra film med andra människor.

Kursen är för dig som vill fördjupa dig i de kunskaper du redan har och vill skapa film handledd av yrkesverksamma filmare. Kursen är för dig som vill skaffa dig ett nätverk av filmkollegor med samma seriösa intresse för att en dag vara en del av filmindustrin.

Då kursen sker på kvällstid passar den dig som vill kunna kombinera utbildning med arbete. Kursen är för dig som under tio intensiva veckor vill skapa film, samtala om film, diskutera film och förverkliga dina egna och andras filmiska idéer.Har du några frågor om FILM – 10 WEEKS eller våra andra utbildningar? Hör av dig! info@stockholmsfilmskola.com

LÄS VAD TIDIGARE DELTAGARE SÄGER OM KURSEN

Efter att ha gått en ettårig filmlinje på en annan skola, kände jag att den utbildningen inte var tillräcklig för att gå vidare. Då började jag leta efter bra skolor och utbildningar inom film, och eftersom jag är en person som vill lära mig genom praktik och helst under en kortare tid, så passade FILM – 10 WEEKS mig perfekt.
Jag började på Stockholms Filmskola och det var exakt det jag letade efter och som passade mig bäst. Jag har träffat underbara och kunniga lärare samt kurskamrater som jag än idag har kontakt med och skriver och gör kortfilm och konstfilm tillsammans. Jag har aldrig ångrat mitt beslut. Stockholms Filmskola och FILM – 10 WEEKS var för mig det bästa valet bland alla filmutbildningar.
Om ni funderar över att börja en filmutbildning så rekommenderar jag varmt Stockholms Filmskola.

Azita Nia, filmare

Jag var 64 år när jag gick FILM – 10 WEEKS 2016 sedan utan tidigare erfarenhet av att göra film. FILM – 10 WEEKS är en mycket ambitiös introduktion till filmvärlden och filmproduktion, hela kedjan från manusskrivning till post production. För att få ut maximalt av den korta komprimerade kursen som Stockholms Filmskola erbjuder krävdes för mig ett 100% engagemang, dagar, kvällar och helger. Mycket jobb men otroligt lärorikt. Samtliga lärare var mycket erfarna och krävande inom sina respektive områden vilket resulterade i att lektioner, handledning och all feedback var fantastiskt givande. Efter kursen var det inga problem för mig att våga ta uppdrag som fotograf och att hantera ljud och ljus samt medverka vid castingar och filmförberedelser. Hittills har jag filmat och klippt två piloter till kommande biofilmer, tre biodokumentärer och ett antal kortfilmer åt företag och föreningars hemsidor. Intenzio kan jag ärligt rekommendera till alla som är intresserade av filmproduktion och är beredda att lägga ner den tid som Intenzio kursen kräver.

Lars af Sillén, fd officer, numera konstnär och filmskapare

Namnet ’Intenzio’ (NUMERA FILM – 10 WEEKS)är definitivt talande för hur kursen känns då det verkligen i dess sanna mening är en intensiv kurs. Det innebär förstås att det samtidigt är en väldigt krävande kurs och man måste vara beredd på att en sociala liv tar lite stryk under de tio veckor kursen varar.
Men med det sagt så är det också en väldigt givande kurs och lyckas på väldigt kort tid ge en smak av de flesta delar av en filmproduktion, både de kreativa och praktiska delarna. Redan från början är det ett fokus på att lära sig genom att göra och även om det ibland kan kännas som att bli slängd i den djupa delen av poolen utan att kunna simma, så finns lärarna där för att guida en.
Eftersom Intenzio fokuserar på att få eleverna att själva göra saker så blir kursen nog också beroende av hur mycket man hänger sig till den också, men om man orkar så har man faktiskt gjort sin första kortfilm när kursen är över. För mig så innebar det både att jag behövde återhämta mig i en vecka, men var samtidigt hungrig på mer.

Johannes Ledel, journalist och filmare


VILLKOR OCH BETALNINGSINFORMATION