KOSTNADSFRIA SEMINARIER

SEMINARIER OCH SAMTAL MED INSPIRERANDE PERSONER I BRANSCHEN

Seminarier är något som alltid har varit ett viktigt komplement till den praktiska undervisningen på Stockholms Filmskola. För att nå fler kommer vi att webbsända våra kostnadsfria seminarier.

Håll utkik här för fler seminarier. Vi lägger upp nya seminarier eftersom.

Tidigare seminarier:
Dokumentärfilm idag 8/12 kl 15-16 webbsänt

Var står dokumentärfilm idag som genre?
Två genrer som närmar sig och överlappar varann alltmer är fiktion och dokumentär och hur balanserar man rollen mellan att vara regissör och producent?
Hur fungerar finansiering och försörjning?

Välkommen till ett samtal mellan Christina Olofson (regissör, producent och manusförfattare) och Jane Magnusson (journalist, manusförfattare, regissör och filmrecensent) modererat av Charlotta Tengroth (fotograf och lärare på S F S).

Kompetens Inom Film 10/11 kl 15.30-16.30 webbsänt.

Hör Simon Norrthon. skådespelare och sedan juni 2018 förbundsordförande för Fackförbundet Scen och film samtala med Charlotte Gimfalk som är projektledare för Yrkesnämnden för film och tv.

Ämnen som berörs är anställningsvillkor, trygghet, säkerhet och kompetensförsörjning inom svensk film.

Moderator är skolans rektor Anders Rune.

Vi har bjudit in en mängd framgångsrika regissörer, fotografer, manusförfattare, producenter, klippare m.m., många utav dom utbildade hos oss, för att prata om film och förutsättning för film i Sverige och utomlands. I samband med varje seminarium väljer den inbjudna gästen ut en av sina produktioner som visas.

Här kan du läsa om föreläsarna och om deras seminarier. De flesta seminarier filmas, och nedan hittar du flera videor från seminarierna.

Klicka på respektive person för att läsa mer och se filmen!

Samtalen har tidigare hållits på Klarabiografen i Kulturhuset och på Zita Folkets Bio. Under denna termin har vi fått pausa våra seminarier pga pandemisituationen och begränsningarna gällande offentliga sammankomster.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller du dig uppdaterad på alla våra kommande evenemang, och får färska uppdateringar ungefär en gång i månaden.

VÅR PROFIL

Hos oss på Stockholms Filmskola hittar du drivna lärare, personal och kurskamrater som är beredda att gå in till 100%. Vi anser att våra elever är en del av filmbranschen och vi driver undervisningen så att den är så nära branschens krav som möjligt. Vi tycker det är viktigt att möta och se varje student individuellt och handleda studenten både konstnärligt, socialt och personligt utifrån studentens behov.