KURS I FILMSKÅDESPELERI

Helgkurs för skådespelare

KURS I FILMSKÅDESPELERI

Att agera för film eller TV – framför kameran – skiljer sig på många sätt från att agera på en scen. Teaterpubliken sitter på avstånd, kameran kan komma nära. Hur anpassar man sitt uttryck och sin röst?
I den här introduktionskursen förklarar vi de tekniska aspekterna av en film- eller TV-inspelning, filmspråkets grammatik, filmteamets roller och uppgifter.
Under avslappnade former provar vi att spela in kortare scener, tittar på resultatet och får feedback.
För att delta i kursen behöver du ha viss skådespelarvana, antingen genom erfarenhet eller utbildning.
Efter avslutad kurs kommer du att känna dig trygg i att söka skådespelarjobb inom film eller TV.

Utbildningens namn:Kurs i filmskådespeleri
Nivå:Helgkurs, intensiv
Studietakt:Helg
Omfattning:3 dagar, 17 timmar
Utbildningsperiod:datum ännu ej planerat
Sista ansökan:datum ännu ej planerat
Krav på kursintyg:Efter genomförd kurs utfärdas ett kursintyg
CSN?:Nej

KURSLEDARE
Alexander Moberg arbetar som regilärare på Stockholms Filmskola och arbetar även som regissör, lärare, föreläsare och coach. Han utbildad vid Dramatiska Institutets filmlinje under åren 1982-85 och har sedan dess regisserat för både film och TV, däribland Anna Holt (1996-99), Aspiranterna (1998), Höök (2008), Klara (2010) och Irene Huss (2008-11).

OM KURSEN

Kurs i filmskådespeleri är en intensiv kurs för skådespelare som vill arbeta med film. Du kommer att arbeta både framför och bakom kameran, både enskilt och i grupp. Som deltagare i denna kurs kommer du att lära dig att skapa ett scenrum i det oftast väldigt begränsade området framför kameran, både genom teoretiska föreläsningar och praktiska övningar.

HUR?

Inget datum är ännu planerat för nästa kurstillfälle. Kontakta oss gärna nedan om du är intresserad av att gå denna kurs.

Max antal: 12 deltagare

Plats: Karusellplan 13, 2 tr. T-bana Midsommarkransen

HAR DU FLER FRÅGOR? HÖR AV DIG!

MAILA OSSPRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

VEM ÄR KURSEN FÖR?

Kursen är för dig som vill gå djupare in och utveckla de kunskaper du redan har. Det är för dig som vill bli handledd av en erfaren regissör. Kursen är för dig som på allvar vill ta dig vidare i ditt skådespeleri och förfina din teknik.

Du måste ha en viss erfarenhet av skådespeleri i teater och i film.

TINA MONGO HÅL - 2000

VILLKOR OCH BETALNINGSINFORMATION

OM STOCKHOLMS FILMSKOLA

Stockholms Filmskola är en ideell förening med organisationsnummer 802014-4187 som bedriver utbildningsverksamhet utan vinstsyfte. Verksamheten finansieras uteslutande med studenternas terminsavgifter.

Filmskolan har stadgar, styrelse och en anställd konstnärlig ledare/rektor. Filmskolan äger viss teknisk utrustning och engagerar erforderlig lärarkompetens.

ANTAGNING TILL KURS

Ansökan om deltagande i Filmskolans utbildning Att stå framför kameran skall göras genom formuläret ovan och vara skolan tillhanda senast det datum som annonseras på denna sida.

Sökande som antas till utbildningen underrättas om detta skriftligen per e-post till den i ansökan angivna adressen.

EFTER AVSLUTAD KURS

Efter avslutad kurs utfärdas ett kursintyg till den deltagande.

KURSAVGIFTEN

Total kursavgift är 3000 SEK (med reservation för ev. ändring)

Efter din anmälan till kursen Att stå framför kameran faktureras du kursavgiften via e-post. Betalningen ska vara oss tillhanda senast det datum som anges på fakturan, annars kan du nekas plats på kursen. När din betalning har kommit till oss är din plats på kursen bekräftad.

BETALNINGSVILLKOR

Kursavgiften faktureras studenten eller en av studenten anvisad enskild firma eller juridisk person. Vid utebliven betalning enligt faktura kommer lagstadgade avgifter att debiteras.

Om sökande till kursen Att stå framför kameran väljer att inte påbörja utbildningen skall Filmskolan skriftligen underrättas om detta snarast. Om kursavgiften redan betalats, har den sökandes plats redan bekräftats, och kursavgiften återbetalas ej vid avhopp.

LÄS MER OM SKOLAN

Stockholms Filmskola är en dedikerad utbildning som satsar helt på praktisk film.

OM STOCKHOLMS FILMSKOLA