Eva Melander till inspirationsseminariet den 10/12!

[:sv][ezcol_2third]Måndagen den 10 december kl. 18:00 välkomnar vi skådespelaren Eva Melander till Stockholms Filmskolas inspirationsseminarium på Klarbiografen.
[distance1]
På seminariet kommer Eva att tala om sitt arbete och sina rollgestaltningar, nu senast i den väldigt speciella huvudrollen i John Ajvide Lindqvist-filmatiseringen Gräns. Moderator är filmkritiker Jan Lumholdt.
[distance1]
Eva Melander, född 1974 i Gävle, utbildades på Teaterhögskolan i Malmö 1998-2002. På film har hon gjort uppmärksammade insatser i bland annat Sebbe, Flocken och tv-serien Rebecka Martinsson. Hon har även en fruktbar scenkarriär, senast i Rickard III på Uppsala stadsteater, där hon spelar titelrollen.
[distance1]
I samband med seminariet visas filmen Gräns, i höstas utsedd till Sveriges bidrag till Oscar-utdelningarna 2019.
[distance1]
Foto: Tove Risberg
[distance1]
Seminarier är ett viktigt komplement till den praktiska undervisningen på Stockholms Filmskola. Vi har bjudit in några av våra tidigare elever – Sveriges mest framgångsrika regissörer, fotografer, manusförfattare, producenter, klippare m.m. – för att berätta om det som inspirerar dem, för att prata om film och förutsättning för film i Sverige och utomlands.
[distance1]
Varmt välkomna![/ezcol_2third] [ezcol_1third_end][/ezcol_1third_end][:]