Besök från Vancouver Film School!

En helg i oktober fick vi ett spännande besök från Vancouver Film School, och mer specifikt Bob Woolsey, Michael Baser och Rodger Cove, som alla tre lär ut manusskrivande för film och tv. Alla tre är också verksamma i branschen som manusförfattare, och även producenter och/eller regissörer. 

Eleverna fick delta i en workshop under namnet From Script to Screen, där de fick massor med nyttig kunskap och fick ställa egna intressanta frågor. Sedan fick de filma en 1-minutsfilm i en tagning i grupper. Med fokus på historiens karaktär blev eleverna instruerade i hur elementen berättelse, manusskrivande, skådespelande och regisserande passas ihop för att skapa en trovärdig och effektiv film.

Vancouver Film School har 13 olika utbildningsprogram på heltid, och över 1000 studenter på 8 olika campus. Därför är det extra kul att lärarna som besökte oss var djupt imponerade över våra duktiga elevers färdigheter, och vår utbildnings upplägg och övningar, som de fick se mer av när vi visade upp resultaten från våra senaste inspelningsövningar på skolan!

Här nedan kommer lite bilder från besöket! Tusen tack till Vancouver Film School, vi hoppas kunna utöka samarbetet i någon form i framtiden.

Läs mer om Vancouver Film School här.