Besök från Brasilien!

I måndags fick filmskolan långväga besök av Globo Studios från Brasilien. Globo Studios (Estúdios Globo) är Latinamerikas största audiovisuella produktionscenter, och Central Globo de Produção innefattar bl a tre uppbyggda städer, 32 flyttbara produktionsenheter för inspelning, kontrollrum med 26 kameror, och 10 filmstudior utrustade med toppakustik och avancerad belysningsteknik. Globo Studios producerar bla teveserier, barnprogram, humorshower, talkshows, nyhetsprogram, och sport. Nästan 90% av Globos produktioner produceras internt, vilket gör Globo till Brasiliens största arbetsgivare för artister, författare, journalister, producenter och tekniker.

Globo Studios kom till Stockholms Filmskola för att höra mer om vår skola, om våra framgångsrika tidigare studenter, och om hur vi jobbar.

Från vänster: Malin B Erikson och Marcelo Racana (med taxen Selma) från Stockholms Filmskola, Thiago Maciel och Andressa Gonzalez från Globo Studios, och Peter Yngen, ordförande i styrelsen för Stockholms Filmskola.