ACTING – 10 WEEKS

Acting – 10 weeks är en tio veckor lång intensivkurs som lär dig film- och teaterskådespeleri, tekniker inom fysiskt och vokalt skådespeleri och en förståelse för skådespelarbranschen.

Acting – 10 weeks ger insikt i film- och teaterskådespel och ger deltagaren en verktygslåda med tekniker inom fysiskt och vokalt skådespeleri, och förståelse för skådespelarindustrin. Kursen passar bra för människor i branschen, evenemangs- och scenartister.

Kursen hålls av skådespelaren och regissören Fredrik Hiller och skådespelaren Joakim Nätterqvist.

Namn på utbildning:Acting – 10 weeks
Nivå:Intensivkurs
Studietakt:Kvällar kl 18-21
Omfattning:10 veckor, 60 timmar
Kursstart:Januari och augusti 2021
Sista dag för ansökan:14 december och 14 juni
Kursintyg:Efter avslutad kurs utfärdas ett kursintyg
Kursavgift:29.000 SEK med möjlighet till delbetalning
CSN-berättigat:Nej
Språk:Svenska eller engelska

Kursen lär dig

• Hur du analyserar text.
  • Hur du förbereder sig som skådespelare.
  • Hur du bygger en karaktär för teater, film och vokalt skådespeleri.
  • Hur du arbetar med fysiskt skådespeleri.
  • Hur du använder din röst.
  • Hur du arbetar med en regissör för teater och film.
  • Hur du interagerar med andra discipliner, kostymörer och scenografer, makeupartister, regissörer, ljud, ljus och andra produktionsområden.
  • Hur man samarbetar.
  • Hur du hittar din egen personliga vision som konstnär.

Kursen är väl lämpad för folk i branschen, evenemangs- och scenartister som vill utvecklas i skådespeleri, både på teater och film.

Kursen passar dig som vill satsa på skådespelande, men kanske inte har tid eller ekonomi att gå en längre heltidskurs.

Kursen passar också dig som planerar att söka en högre utbildning inom skådespeleri, och ger dig rätt kunskaper och erfarenheter för att öka dina chanser att komma in på en sådan utbildning.

OM KURSLEDARNA

Fredrik Hiller är skådespelare och regissör, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö, och känd både i Sverige och internationellt från tv-serier som Vikings, Jordskott, Bron, och filmerna Eld & lågor, Ted – för kärlekens skull och Beowulf. Utöver det både spelar och regisserar han teater på bl a Dramaten och Örebro Länsteater. Fredrik har undervisat i skådespeleri i över nio år på Calle Flygare Teaterskola.

Joakim Nätterqvist är skådespelare utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm. Han är mest känd från filmerna om tempelriddaren Arn, där han spelar huvudrollen, men har också medverkat i flera tv-serier, bl a Gåsmamman och Maria Wern. Han hade också en stor roll i den ryska storfilmen Viking. Joakim har medverkat i flertalet produktioner på bl a Stadsteatern och Riksteatern, och är en av grundarna av skådespelarutbildningen Actors Studio Stockholm.

Har du några frågor om kursen eller våra andra utbildningar? Hör av dig!

KIKA BAKOM KAMERAN

Ta en titt på hur det ser ut när våra elever jobbar på set! Klicka på bilderna för att se filmerna.

VILLKOR OCH BETALNINGSINFORMATION