Välkomna till Stockholms Filmskola!

Efter en lång tid i “development hell” kommer vi äntligen igång med Stockholm Filmskolas helt egna blogg!

Här kommer vi uppmärksamma olika saker som händer på skolan, inspelningar, seminarium, elever, lärare och annat filmrelaterat, för att kasta lite ljus på en annars mer okänd del av filmens mystiska, ibland skrämmande men underbara värld.

Välkommna till den ”inre cirkeln”!

Lite kort och gott vad som sker JUST NU:

Klass PF1 skriver så pennorna fattar eld på manus för deras “Mittfilm, det sista, stora projektet för terminen.

Utav alla manus som skrivs väljs endast två ut för att förverkligas på film.
Självklart betyder inte det att resterande manuskript varit förgäves och skrotas.
Nej, trots att ett manus inte väljs vid ett tillfälle, så betyder inte det att de inte kan göras i framtida skolprojekt, eller på egen hand.
Det gör PF1 eleven Johan Stavsjö, som i veckan regisserat en film baserat på ett tidigare manus han skrev själv.
Tillsammans med sina klasskamrater som crew, använde dem sig av de många viktiga erfarenheter som plockats upp under terminernas gång.

Klass PF2 är även igång med sina stora slutfilmer, Café Limbo och Rosa Rummet, efter många veckors förarbete.
Vi kommer följa upp med intervjuer med respektive regissörer för att få en liten inblick om vad de handlar om inom kort !

I helgen spelade även klass PF1 in en reklamfilm för Svenska Bio, producerad av skolan, som kommer att visas på utvalda biografer landet över !

Håll ögonen öppna!

På Måndagen den 3e April kl 18:00 kommer den Svenska regissören Daniel Espinosa, en tidigare elev på Stockholm Filmskola, att hålla ett seminarium om regi på Klarabiografen i Kulturhuset.

Daniel Espinosa är tidigare känd för filmer såsom Snabba Cash, Safehouse, Child 44 och nu Life, som hade preimär 24e Mars.
Det kommer definitivt vara spännande och inspirerande för alla oss små svenska filmskapare med stora drömmar.

Biljetter för allmänheten finns att köpa HÄR

Tillsvidare, följ oss på Instagram och gilla även vår Facebook, så att ni inte missar spännande bilder, filmtips och framtida event!

May the force be with you!

Skriven av Tomio Araki, PF1