INTENZIO

Intensivkurs i Filmproduktion

Du som har börjat ta de första seriösa stegen mot filmskapande vet säkert hur svårt det är att ta sig vidare till en högre nivå på egen hand. Film är en kollektiv konstart. Du behöver kunskap, du behöver praktik och du behöver ett nätverk av likasinnade om du ska få resultatet att bli bättre och med en högre nivå.

Ansökan har nu stängt! Om du vill stå på reservplats för kursen, hör av dig till oss.

MAILA OSS
Utbildningens namn:Intenzio
Nivå:Intensivkurs
Studietakt:Kvällar och helger
Omfattning:10 veckor, 90 timmar
Utbildningsperiod:2 oktober - 8 december 2017
Sista ansökan:17 september 2017
Krav för kursintyg:Efter genomförd kurs utfärdas ett kursintyg
Studieavgift:24.000 SEK med möjlighet till delbetalning
CSN?:Nej

OM KURSEN

Kursen lär dig grunderna i alla yrkesinriktningarna: manus, regi, foto, ljud, klippning, produktion. Kursen ger dig träning i manusskrivning och lär dig kortfilmsdramaturgi. Du får träna personinstruktion, sceneriläggning och omvandlig av ett manus till film. Du lär dig filmfotografiets grunder; bildspråk, kamerans funktioner och ljussättning. Du lär dig hantera lampor, filter och kamerautrustning, göra storyboard och planera en inspelning bildmässigt.

Kursen lär dig olika ljudinspelningsutrustning samt hur du hanterar och väljer rätt mikrofon. Du lär dig hur man söker finansiering för sin filmidé. Hur pitchar man en film för en finansiär/konsulent mm? Hur utvecklar man en filmidé? Hur gör man en filmbudget? Kursen ger dig övning i att göra film med andra människor.

HUR?

Kursen ges på kvällstid, kl 18.00 – 21.00
, under 10 veckor

Antal lektionstimmar: ca 90 tim + eget arbete

Plats: Karusellplan 13, 2 tr. T-bana Midsommarkransen.

Kursavgift: 24.000 SEK. Finns möjlighet att delbetala.

VEM ÄR KURSEN FÖR?

Kursen är för dig som på allvar vill ta vidare steg in i filmmediet. Det passar dig som vill gå djupare i de kunskaper du redan har och vill skapa film handledd av yrkesverksamma filmare. Kursen är för dig som vill skaffa dig ett nätverk av likasinnade med samma seriösa intresse för filmskapande. Kursen passar dig som inte har tid eller ekonomi att gå vår längre filmutbildning. Kursen passar dig som vill ha tio intensiva veckor med film.

album_ljudlektionLina-Boom1-1024x682 SVARTVIT kopia

ANSÖKNINGSFORMULÄR

Här nedan brukar ansökningsformuläret finnas. Ansökan har tyvärr hunnit stänga nu! Om du vill stå på reservplats för kursen som startar den 2 oktober, hör av dig till oss.

Om du vill bli informerad om nästa kursstart, kan du också maila oss om det, eller prenumerera på vårt nyhetsbrev där vi informerar om alla kommande kurser och evenemang.

MAILA OSSPRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

VILLKOR OCH BETALNINGSINFORMATION

OM STOCKHOLMS FILMSKOLA

Stockholms Filmskola är en ideell förening med organisationsnummer 802014-4187 som bedriver utbildningsverksamhet utan vinstsyfte. Verksamheten finansieras uteslutande med studenternas terminsavgifter.

Filmskolan har stadgar, styrelse och en anställd konstnärlig ledare/rektor. Filmskolan äger viss teknisk utrustning och engagerar erforderlig lärarkompetens.

ANTAGNING TILL KURS

Ansökan om deltagande i Filmskolans utbildning Intenzio skall göras genom formuläret ovan och vara skolan tillhanda senast 1 september 2017.

Sökande som antas till utbildningen underrättas om detta skriftligen per e-post till den i ansökan angivna adressen.

EFTER AVSLUTAD KURS

Efter avslutad kurs utfärdas ett kursintyg till den deltagande.

KURSAVGIFTEN

Total kursavgift är 24.000 SEK, inklusive anmälningsavgift om 6.000 SEK.

Om du efter intervju blir antagen på Stockholms Filmskolans Intenzio-kurs tackar du ja till platsen, senast 25 september, genom att betala en anmälningsavgift på 6.000 SEK (faktureras med antagningsbeskedet).

Resterande kursavgift (18.000 SEK) faktureras i samband med kursstart, med förfallodatum 14 dagar framåt.

Det finns möjlighet till delbetalning. Delbetalning beviljas efter sedvanlig kreditprövning. Vid beviljad delbetalning tillkommer en administrationsavgift om 1.050 SEK, total kursavgift blir då 25.050 SEK.

BETALNINGSVILLKOR

Kursavgiften faktureras studenten eller en av studenten anvisad enskild firma eller juridisk person. Vid utebliven betalning enligt faktura kommer lagstadgade avgifter att debiteras.

Om sökande som antagits till utbildningen och därtill erlagt anmälningsavgiften väljer att inte påbörja utbildningen skall Filmskolan skriftligen underrättas om detta snarast och senast den 29 september eljest är han/hon skyldig att betala resterande kursavgift 18.000 SEK enligt tillsända fakturor.

Oavsett när ovan nämnda underrättelse inkommit till Filmskolan återbetalas inte anmälningsavgiften.