INSPIRATIONSSEMINARIER

SEMINARIER OCH SAMTAL MED INSPIRERANDE PERSONER I BRANSCHEN

Seminarier är något som alltid har varit ett viktigt komplement till den praktiska undervisningen på Stockholms Filmskola.

Vi har bjudit in en mängd framgångsrika regissörer, fotografer, manusförfattare, producenter, klippare m.m., många utav dom utbildade hos oss, för att prata om film och förutsättning för film i Sverige och utomlands. I samband med varje seminarium väljer den inbjudna gästen ut en av sina produktioner som visas.

Här kan du läsa om föreläsarna och om deras seminarier. De flesta seminarier filmas, och nedan hittar du flera videor från seminarierna.

Klicka på respektive person för att läsa mer och se filmen!

Samtalen har tidigare hållits på Klarabiografen i Kulturhuset och på Zita Folkets Bio. Under denna termin har vi fått pausa våra seminarier pga pandemisituationen och begränsningarna gällande offentliga sammankomster.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller du dig uppdaterad på alla våra kommande evenemang, och får färska uppdateringar ungefär en gång i månaden.

Observera att sidan är under uppbyggnad! Snart kommer fler filmer från våra seminarier att finnas här.

VÅR PROFIL

Hos oss på Stockholms Filmskola hittar du drivna lärare, personal och kurskamrater som är beredda att gå in till 100%. Vi anser att våra elever är en del av filmbranschen och vi driver undervisningen så att den är så nära branschens krav som möjligt. Vi tycker det är viktigt att möta och se varje student individuellt och handleda studenten både konstnärligt, socialt och personligt utifrån studentens behov.